Techninę priežiūrą organizuoja statytojas, vadovaudamasis statybos techniniu reglamentu STR 01.09.05:2002 „Statinio statybos techninė priežiūra“. Atliekant statinio statybos techninę priežiūrą, bus:

1) tikrinama, kad statybos darbai būtų atliekami pagal statinio projektą;
2) kontroliuojama statybos darbams naudojamų statybos produktų bei įrenginių kokybė, neleidžiama naudoti, neatitinkančių statinio projekto, normatyvinių statybos techninių dokumentų, normatyvinių statinio saugos ir paskirties dokumentų reikalavimų, statybos produktų bei įrenginių, taip pat nepateikus statybos produktų kokybę patvirtinančių dokumentų;
3) tikrinama atliktų statybos darbų kokybė bei mastas, informuojamas statytojas (užsakovas) apie atliktus statybos darbus, kurie neatitinka statinio normatyvinės kokybės reikalavimų;
4) tikrinami ir priimami paslėpti statybos darbai ir paslėptos statinio konstrukcijos, dalyvaujama išbandant ir pripažįstant, kad yra tinkami naudoti inžineriniai tinklai, inžinerinės sistemos, įrenginiai, konstrukcijos;
5) kartu su rangovu rengiama statinio pripažinimo, kad yra tinkamas naudoti, dokumentai (statinio techninės priežiūros žurnalas ir statinio techninis-energinis pasas) ir dalyvaujama statinį pripažįstant tinkamu naudoti;
6) atliekamos bendrosios (bendrųjų statybos darbų) statinio statybos techninės priežiūros vadovo funkcijos, koordinuojama specialioji (specialiųjų statybos darbų) statinio statybos techninė priežiūra ir jos vadovų veikla.